Logotip de la Fundació

Paisatge de la Segarra

 la fundació  el patronat    activitats    notícies contacte  

 

LA 13a EDICIÓ DEL PREMI SIKARRA (2024) RECONEIX LA TASCA DEL DR. JOSEP GUITART

El seu treball d'arqueòleg ha posat en valor la ciutat de Iesso, ha creat una escola d’arqueòlegs, i ha inspirat la principal celebració festiva de Guissona.

La Fundació Jordi Cases i Llebot i l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs, faran el lliurament del premi al Dr. Josep Guitart i Duran, director de l'excavació de la ciutat romana de Iesso, el dissabte dia 16 de març a Guissona.

 

La seva dedicació al projecte, durant cinc dècades de recerca, el fan la veritable ànima d'aquest important jaciment romà de la Segarra. Guitart i el seu equip, han situat el parc romà de Guissona entre els jaciments més importants per conèixer el procés de romanització del nostre territori.

 

El compromís i trajectòria de Guitart amb Guissona ha anat molt més enllà de la dedicació professional, traçant vincles personals i acadèmics que han permès crear tota una escola d’arqueòlegs i conscienciar el veïnat de la importància del seu passat. Fins al punt que el treball a la ciutat romana han inspirat directament la vila que ha dissenyat a partir del passat romà les principals festivitats de l’any com són el Mercat Romà i la Bacanal que tenen una durada d’una setmana.

 

Es tracta de la tretzena edició d’aquest Premi que reconeix la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.

 

El lliurament del Premi tindrà lloc a la Sala de plens de l’Ajuntament de Guissona. El jurat del Premi Sikarra reunit el 27 de febrer de 2024, format per membres de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i de la Fundació Jordi Cases i Llebot, ha valorat l’acció i trajectòria continuada del Dr. Guitart, des dels anys 70 fins a l’actualitat, en la recuperació, preservació i difusió del patrimoni arqueològic de Guissona, l’impuls del Patronat d’Arqueologia de Guissona i el desenvolupament i potenciació del Museu de Guissona Eduard Camps i Cava.

 

El guardó es una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix la moneda Sikarra, adquirida per l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases, documentada fa 2.300 anys i que s’exposa al Museu Comarcal de Cervera.

 

En la passada edició, el Premi va ser per a l’Associació d’Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn, de la Baixa Segarra.

 

 

 

 

 

 

 

+ Més notícies

 

PREMI SIKARRA

 

 


PUBLICACIONS


MONEDA SIKARRA


ENLLAÇOS D'INTERÈS

       Xarxa Sikarra

 


 

 

 © Fundació Jordi Cases i Llebot - 2011

Antigues Escoles d'Hostafrancs, s/n

Els Plans de Sió

Ap. de Correus, 14 - 25210 - Guissona